Cliënten- en familieraad

Kinnik vindt het belangrijk dat kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers mee kunnen praten over de behandeling en zorg die Kinnik biedt. Zij weten als geen ander hoe het is om zorg te krijgen en wat er nodig is voor goede zorg. Kinnik heeft daarom een Cliëntenraad en een Familieraad

Cliëntenraad van Kinnik

In de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ) staan de rechten van patiënten. De WMCZ geldt ook voor kinderen en jongeren die bij Kinnik een behandeling krijgen. In de wet staat dat ze recht hebben op goede informatie over de behandeling en dat ze mogen adviseren over de plannen binnen Kinnik. De wet vormt de basis van de Cliëntenraad van Kinnik

De Cliëntenraad komt op voor de belangen van de kinderen en jongeren. Ze vertegenwoordigen de groep die bij Kinnik in behandeling is. Namens de groep geven ze aan hoe de behandeling beter kan en adviseren over plannen. Cliëntenraden behandelen geen individuele klachten. Hiervoor kunnen kinderen, jongeren en ouders gebruikmaken van de klachtenregeling.

Hoe ervaar jij de zorg van Kinnik? Om daarachter te komen zoeken wij op allerlei manieren contact met jou. Wil je zelf iets melden of vertellen, dan zijn we van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur.

Contactinformatie
Telefoonnummer: 058 - 2848633 (ma t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00) 
E-mailadres: clientenraad@ggzfriesland.nl
Meer informatie: www.ggzfriesland.nl/clientenraad

Familieraad

Kinnik vindt het belangrijk dat familie en naasten zich betrokken voelen bij de behandeling van een kind of jongere. Daarom kunnen familieleden en naasten zitting nemen in de Familieraad. De raad is er voor alle onderdelen van GGZ Friesland, dus ook voor Kinnik.

De Familieraad behartigt de belangen van familie en naasten. Leden praten en denken op verschillende niveaus mee over de grote lijnen van het beleid. Kinnik betrekt de raad bij diverse projecten en vraagt de raad om advies.

Meer informatie over de Familieraad, maar ook over wat we nog meer aanbieden voor familie en naasten vind je op de website van GGZ Friesland, waar Kinnik onderdeel van is.

Direct hulp nodig?