KAIRO

KAIRO  jongeren met een autismespectrumstoornis (ASS). Maar wat is KAIRO? Het staat voor Kennisontwikkeling Autisme Integratie Regulier Onderwijs en het vindt plaats op een bijzondere locatie: het Friesland College. De studenten moeten dan ook een opleiding volgen op het Friesland College of MBO life sciences.

KAIRO kan gedurende de gehele schooltijd betrokken blijven; na de periode van de wekelijkse groepsmodules zullen de studenten in de nazorggroep komen waarbij maandelijks ontmoetingen zijn.

Via KAIRO zijn er modules van 5 weken. Deze zijn gericht op bijvoorbeeld psycho-educatie, leervaardigheden, gespreksvoering, zelfbeeld, assertiviteit en samenwerken. Hierdoor komen verschillende thema's aan bod op ook nog eens verschillende manieren.

Dat kan zijn door theorie, opdrachten, rollenspellen of bijvoorbeeld oefenen. We proberen wat besproken en geoefend wordt, te koppelen aan de praktijk.

Naast de groepsmodules is er de mogelijkheid om mee te kijken op school, bij stage en kan er individueel contact plaatsvinden. 

Direct hulp nodig?